Tech

Szexkamerás oldalról szivárogtak ki több millió netező adatai

A Security Detective biztonsági cég szakértői fedezték fel azt az adatbázist, ami a szexkamera-közvetítéseket kínáló CAM4 nevű felnőtt oldaltól származik. A védtelenül hagyott adatbázis több millió, beazonosítható felhasználó adatait tartalmazza, többek közt neveket, e-mail címeket, az oldalon folytatott beszélgetéseket, fizetési előzményeket, IP-címeket, szexuális orientációra vonatkozó infókat.

A legtöbb (6,5 millió) érintett felhasználó amerikai, de sok köthető brazil, olasz, francia, német, spanyol, brit és más nemzetiségű felhasználókhoz.

Anurag Sen biztonsági szakértő szerint a közel 10,88 milliárd rekord olyan érzékeny információkat tartalmaz továbbá, mint jelszavak és vásárlási naplók, szerverlogok, összesen 11 millió e-mail címet és több mint 26 millió hashelt jelszót találtak.. Az első adatok március 16-án kerültek be a gyűjteménybe, ami azóta folyamatosan bővül.

A hanyagság a szolgáltató sara, mivel nem védték megfelelően a felhasználók adatait tartalmazó adatbázist, így csak idő kérdése volt, mikor fedezik fel maguknak a rosszakarók.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik