Tech

A pofátlanság csúcsa: lopott terméket kínál a világ egyik legnagyobb áruházában

A Playnite egy hiánypótló PC-alkalmazás, melynek segítségével egyetlen appban férhetnek hozzá a felhasználók az összes játékindító-felülethez, kombinálva a Steam, az Epic Games Store, a Uplay, a GOG Galaxy és a hasonló rendszerek könyvtárait.

A program ingyenesen beszerezhető a Playnite oldaláról, a közelmúltban viszont a Steamen, a világ egyik legnagyobb digitális áruházában is megjelent – írja a PC Gamer.

Meglepő módon a steames változat 100 dollárba (mintegy 28 ezer forintba) kerül, noha látszólag nincs különbség a két verzió között.

A Playnite MIT licences, ami azt jelenti, hogy nem vonatkoznak rá korlátozások, akár tovább is értékesíthető. Éppen ezért technikai értelemben nem beszélhetünk lopásról, jogi akadálya nincs annak, hogy valaki a Steamen árusítsa a terméket, mégis etikailag megkérdőjelezhető jelenségről van szó. Az értékesítő nemcsak más termékével keres pénz, hanem még azt is kihasználja, hogy nem mindenki tud az ingyenes változatról.

Kép: Getty Images

Mivel a program meglehetősen drágán szerezhető be a Steamen, valószínűleg csak kevesen döntenek majd a vásárlás mellett, ugyanakkor egyes felhasználók szerint mégis az eltávolítás lenne a legjobb megoldás. Volt, aki már írt is a Steam tulajdonosának, a Valve-nak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik