Tech

Milyen az ideális konyha? (x)

Az ideális konyha megtervezése nem könnyű, hiszen nem mindegy, mekkora alapterületet kell berendeznünk, hány tagú a család, mennyit főzünk – ezeket a szempontokat célszerű végiggondolnunk, amikor megtervezzük a konyhánk kialakítását.

Mivel a konyha nem csak esztétikailag kiemelt hely egy házban, hanem rendkívül hasznos is, ezért fontos, hogy a konyhát okosan és ízlésesen rendezzük be. Fontos szempont, hogy ezt a helyiséget úgy főzésre, sütésre, mint pihenésre, közösségi térként is használjuk. Gondoljunk csak a családi összejövetelekre vagy a hosszas mesélésekre a barátainkkal egy-egy csésze tea mellett. Vagyis, hogyan rendezzünk be egy ideális konyhát, amely egyszerre hasznos és barátságos hangulatú is?

A legfontosabb alkotóelem, amely alakítja a helyiség hasznossági fokát és egyengeti esztétikáját az a kiválasztott konyhabútor!

A tágas és nyitott tér érzésének megteremtése érdekében, még ha a konyhád nem is nagy, válaszd ki azt a konyhabútort, amely a legmegfelelőbb lenne a helyiség szempontjából. Figyelembe kell venned azt is, hogy a bútorokat nem tanácsos a szoba közepébe rakni, mivel zsúfolt érzetet kelt. A legjobb, ha a konyhabútorokat úgy helyezed el, hogy a konyha közepén maradjon elegendő mozgástered.

A minimalista stílus sokszor pozitívan befolyásolja a konyha kialakítását és erősíti a tágasság érzetét is.  Egy másik trükk a nyitott tér érzésének erősítésére, hogy rövid konyhabútorokat válasszunk, vagy matt ajtókat a szekrényekhez. Továbbá a beépített készülékek is segítenek a tér okos kihasználásában.  Sok esetben bármennyire szép konyhabútort választunk, a sok háztartási nagy- vagy kisgép jelenléte nagyon tudja rontani az összhatást. Ezért azt tanácsoljuk, hogy építsd be a háztartási gépeket a konyhabútorba, legyen szó beépíthető sütőről, főzőlapról, hűtőszekrényről, mosogatógépről, mikrohullámú sütőről vagy akár mosó-szárítógépről. A háztartási gépek beépítése a bútorba manapság már nem okoz nagy fejtörést, mindenre nagyon okos és praktikus megoldások léteznek, sőt már a konyhai szagelszívókat is ügyesen el lehet rejteni, így tényleg olyan konyhát alakíthatunk ki otthonunkba, mint akár egy katalógusból kiszemelt darab.

A kiválasztott színek szintén befolyásolják a szoba kialakítását. Természetesen ezeknek összhangban kell lenniük a személyes ízlésünkkel, hogy maximálisan hatással legyen ránk.

A fényes konyhabútorok elegánsak és esztétikusak és könnyebb őket tisztítani, illetve a karbantartása hosszú távon is könnyebb. Végül azt is figyelembe kell venned, hogy a konyhabútornak sok tárolóhelye legyen a maximális, hatékonyság és kényelem szempontjából.

Nézz körül az eMAG.hu ajánlatai között és találd meg a lakásodba legjobban illő konyhabútorokat és háztartási kis- vagy nagygépeket. Olvass pár értékelést és válassz a legjobb belátásod szerint. Reméljük, hogy segíthetünk megtalálni álmaid konyhabútorát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik