Tech

Van pár tippünk, ha pár ezerből vennél Windowst vagy Office-t (x)

Mit kell tudni a nagyon olcsón, néhány ezer forintért elérhető Windows 10-ről és más programokról?

Nem kell aggódni, nincs csontváz a szekrényben. Itt van pár hasznos infó a kereskedelminél sokkal kedvezőbb árfekvésű szoftverek értékesítéséről:

·         A Microsoft holnapjáról is letölthető Windows 10 operációs rendszer vagy Office 2016 programcsomag letöltése és termékkulcs, azaz aktiválás nélküli használata mindenki számára ingyenes és teljesen legális. A nem aktivált Windows 10 egy idő után azonban bosszantó apróságokkal – például állandó vízjellel a képernyő jobb alsó sarkában vagy más módon – emlékeztet arra, hogy be kellene szerezni egy termékkulcsot az aktiváláshoz. Ilyenkor először azt gondolhatod, kit zavar az a piros figyelmeztetés? Aztán egyszer csak nem férsz hozzá a fájljaidhoz.

·         A termékkulcsokat egyébként nem lehet hamisítani, azokat csak a Microsoft tudja generálni, például egy QR-kódos koncertbelépőhöz hasonlóan. Tehát biztosan működni fog, ahogy bemehetsz a koncertre is a telefonod felmutatásával, hacsak más már nem használta azt fel előtted.

·         Fontos tudni, hogy kétféle licenc van, a kereskedelmi, amit a Microsoft webshopjából is meg lehet vásárolni és az OEM, ami az Original Equipment Manufacture (eredeti berendezés-gyártó) rövidítése. Funkcionalitásában mind a kettő ugyanazt tudja.

·         A Keysworlds.com webáruház úgynevezett OEM licenceket árul. Ezeket azok a cégek vették meg – a kereskedelminél kedvezőbb áron – a Microsofttól, amelyek összeszerelik például a PC-ket, laptopokat. Egyes OEM példányokat nem használnak fel az eredeti vevők, hanem kereskedelmi forgalomba kerülnek. Így akik maguk rakják össze számítógépüket, vagy használtan, operációs rendszer nélkül vásárolnak PC-t, kedvező áron juthatnak hozzá a Windowshoz.

·         A Keysworlds.com naponta nagyjából 1500 licencet ad el világszerte, tehát percenként vesznek tőlük egyet. Garanciális visszatérítés pedig csak az esetek 1 százalékában fordul elő.

·         Az Európai Unióban teljesen legálisan lehet használt szoftvert értékesíteni az Európai Bíróság döntése értelmében.

·         Különbség van viszont a támogatás és a felhasználás terén a két verzió között. A kereskedelmi verziót lehet több számítógépen használni, míg az OEM változat ahhoz a hardverhez kötődik, amelyiken először aktiválták. Ez akkor lehet gond, ha például ki akarjuk cserélni a PC-nk alaplapját, ekkor nagy valószínűséggel egy új Windows példányt kell vásárolni, mivel a régit nem lehet majd újraaktiválni az új alaplapon.

Reméljük, sikerült eloszlatni az aggodalmakat és felhasználod a (HUOFF35) promóciós kódot, hogy még kedvezőbb áron rendelhess innen:

·         Windows 10 Professional (1PC) – 3 000 Ft

·         Office 2016 Professional Plus (1PC) – 7 100 Ft

·         Office 2019 Professional Plus (1PC) – 13 300 Ft

·         Windows 10 Professional + Office 2016 Pro – 8 350 Ft

·         Windows 10 Pro + Microsoft Office 2019 Pro – 15 000 Ft

A rendelés után szinte azonnal érkezik egy e-mail a licenckulccsal. A szoftverekre egy éves teljeskörű garanciát vállal az eladó, bármilyen probléma esetén azonnal visszatérítik a vételárat.

 

A fenti írás hirdetés, nem tükrözi a szerkesztőség vagy a kiadó véleményét, tapasztalatát, nem újságírói tevékenység eredményeképpen jött létre. A 24.hu teljesen függetlenül működik a Keysworlds-től, és semmilyen tekintetben nem tudunk felelősséget vállalni ajánlataiért, illetőleg az ott bonyolított vásárlásokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik