Tech

Tenyerünkbe adja a csillagokat a Google újítása

Ha még sosem használta a Google Földet mobilon, mondunk egy jó okot arra, hogy letöltse – már ha nem lenne elég, hogy a szolgáltatással másodpercek alatt bárhová eljuthat és több száz várost fedezhet fel 3D-ben.

A világ legrészletesebb földgömbjének mobilos verziójának legújabb frissítésével már 50 ezer kilométerrel a Föld felett is nézelődhetünk az űrből, megérkeztek az eddig hiányzó csillagok. Az űr egész pontosan úgy néz ki, ahogy az European Southern Observatory nemzetközi csillagászati szervezet műholdjai megörökítették, és már nem csak egy nagy fekete üres rész jelenik meg a Földtől eltávolodva, ahogy eddig.

A funkció egy ideje már elérhető a Google Föld asztali böngészős verziójában, de az okostelefonok csak az elmúlt évek során váltak annyira erőssé, hogy képesek legyenek megbirkózni ennyi adattal. Így kerültek be idővel szép sorban a felhők is, amik valós időben reprezentálják az időjárási viszonyokat, így a keresőóriás nagy örömére egyre realisztikusabbá tudja tenni a szolgáltatást.

Forrás: Google

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik