Tech koronavírus

Így követheti nyomon, hogy terjed a világban a kínai koronavírus

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma, írtuk hétfő reggel az MTI-re hivatkozva.

Akit érdekelnének a legfrissebb adatok és a vírus terjedése, egy online térképen kaphat áttekintést a helyzetről, amit a John Hopkins Egyetem kutatói készítettek. A térkép adatbázisa folyamatosan frissül, aminek köszönhetően közel valós időben követhető a regisztrált megbetegedések, halálesetek és felépülések száma világszerte. A statisztikákat az Egészségügyi Világszervezet, illetve amerikai, európai, kínai egészségügyi intézmények hivatalos tájékoztatásai szolgáltatják.

Lauren Gardner professzor szerint a nyilvánosság számára kiemelt fontosságú a koronavírusról való tájékozódás, amihez átlátható adatforrások szükségesek. Egyben a kutatói közösség munkáját is segítheti az általuk készített dinamikus térkép. A weboldalon megjelenített adatok Google Táblázatok formátumban is letölthetők.

Forrás: 24.hu
Koronavírus: rohamosan emelkedik Kínában a halottak és betegek száma
Fél nap alatt másfélszeresére nőtt a halottak és válságos állapotban levők száma. Még a miniszter szerint is egyre hevesebben terjed a vírus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik