Tech

Saját operációs rendszert fejleszt a Facebook

A Facebook függetlenítené magát más nagy cégek, például a Google technológiáitól, ezért saját operációs rendszer fejlesztésébe fogott – írja a The Information. A keresőóriás szoftvere nem meglepő mód saját hardverein futna, így az Oculus és Portal eszközökön – árulta el Ficus Kirkpatrick, a Facebook AR-részlegének vezetője. A rendszert teljesen a nulláról építik fel.

A projektet Mark Lucovsky, a Microsoft korábbi mérnöke vezeti, aki többek közt a Windows NT oprendszeren is dolgozott. A közösségi óriás ennél több információt nem osztott meg, és azt sem tudni, mikor készülhet el a saját rendszer.

Nem ez az első alkalom, hogy a Facebook operációs rendszeréről merülnek fel pletykák: 2013-ban elkészítették a Facebook Home-ot, ami végül csak egy felhasználói kezelőfelület lett, és pár héttel indulása után meg is bukott. Azóta viszont nagyot fordul a világ, hiszen képbe jött a virtuális-, és a kiterjesztett-valóság, amiben nagy potenciált lát a keresőóriás.

A szoftver nem csak a más cégek fejlesztéseitől való függetlenség megteremtésében segítene a közösségi óriásnak, de egyben azt is jelentené, hogy könnyebben integrálhatnának a rendszerbe saját appokat, funkciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik