Tech

Az alkalmazás-ökoszisztéma táplálékláncának csúcsán áll a Huawei (x)

Ahogyan azt a Huaweitől már megszokhattuk, megállíthatatlanul dolgozik újabb és újabb fejlesztésein, melynek jelenlegi fókuszában a Huawei Mobile Service (HMS), azaz a Huawei legújabb, sajátfejlesztésű mobilszolgáltatási-rendszere áll.


A HMS és annak alkalmazásainak lényege, hogy egyesítik a Huawei chip-, eszköz- és felhőképességeit, így a videózástól a böngészésen át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújtanak a Huawei készülékek tulajdonosainak. Ez a rendszer tehát egy olyan komplex konstrukció, amely globális elosztási csatornákkal, teljes működési ciklus menedzsmenttel és teljes támogatással rendelkezik.

A gyártó célja, hogy az alkalmazások kínálatát folyamatosan bővítse, valamint, hogy minél több népszerű, hazai app kerüljön a rendszerbe. Ennek érdekében Magyarországon is keresik az együttműködést a kreatív és képzett alkalmazásfejlesztőkkel, akik munkáját különféle eszközökkel segítik.

Eredményességüket az is tükrözi, hogy az új rendszer kiépítéséhez világszerte már több mint egymillió fejlesztő csatlakozott, valamint a rendszerbe integrált applikációk száma elérte a negyvenötezret.

A fejlesztői környezet teszteléséhez és továbbfejlesztéséhez különböző eszközöket és platformokat biztosít a gyártó új partnereiknek. Ilyen, a fejlesztőket segítő nóvum a HMS szoftverfejlesztő készlet, amit a mihamarabbi integráció elérése érdekében hoztak létre. Ennek lényege, hogy a Huawei által megnyitott alapképességeknek és szolgáltatásainak köszönhetően a fejlesztők sokkal könnyebben elérhetővé tehetik alkalmazásukat.

 


Pontosan mit is nyújt ez az új rendszer?

A Huawei folyamatosan újabb és újabb együttműködési lehetőségeket, valódi segítséget ad az integráció folyamán és annak lezárulta után is a partnereinek és az a legfőbb célja, hogy hosszú távon minél többet profitáljanak az együttműködésből. Jelenleg a rendszer alábbi funkciói működnek már sikeresen.

  • Az APP Gallery sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 390 millió felett van már az egy hónapra lebontott aktív felhasználóinak száma.
  • Természetesen a zenés streaming sem maradhatott ki a HMS szolgáltatásai közül. Magyarországon jelenleg ingyenesen, mindenki számára elérhető a streaming, de tervben vagy egy komoly prémium szolgáltatás is ebben a kategóriában.
  • A legújabb szolgáltatások között érdemes kiemelni még az Assistant -ot is. Ráadásul, most az early bird időszakon belül a fejlesztőknek lehetőségük van előzetesen is tesztelni és visszajelzést küldeni a tapasztalataikról. Ezek a feedbackek pedig, a Huaweinél már megszokott módon akár a jövőbeli fejlesztések új irányvonalának megszabásában is segíthetnek.

 

  • A HMS – en belül mindenképpen érdemes szót ejteni a Quick Apps – ről, hiszen óriási lehetőséget nyújt a developereknek. A Quick Apps –re való fejlesztés ugyanis jóval egyszerűbb a hagyományos fejlesztési módszereknél, mivel számottevően kevesebb fejlesztési erőfeszítést igényel, így népszerűsége hatalmas. Ugyanakkor nem csupán a developerek szeretik, hanem a felhasználók is. A végfelhasználók számára a felhasználói élmény növelése a Quick Apps célja, azáltal, hogy használatával képesek lehetnek optimalizálni a tárhelyüket.

A Huaweinél az elérhető szolgáltatások további folyamatos bővítése és a gyümölcsöző partnerkapcsolatok kialakítása a hosszú távú cél. Addig is, gőzerővel dolgoznak a felhasználótábor további bővítésén, melyet a külső fejlesztők számára igyekeznek lényegesen megkönnyíteni az androidos appok gyors és egyszerű átültetésének lehetőségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik