Tech

Így néz ki a Facebook vadiúj dizájnja

A Facebook szép csendben elindította új asztali böngészős dizájnjának bétatesztjét, és úgy tűnik, teljesen  véletlenszerűen kiválasztott felhasználók már látják is a változást. Amit bizony nem nehéz észrevenni, mivel a tervezők alaposan újragondolták a közösségi oldal megjelenését. Már elsőre feltűnhet, hogy a cég igyekezett a mobilplatformon kialakított megjelenéshez közeledni, a betűk nagyobbak, összességében egy letisztultabb felületet készítettek, és jellemző a lekerekített gombok használata.

A csetes felugró ablak jobb oldalán szépen sorakoznak buborékban a beszélgetőpartnerek, amit szintén megszokhattunk már mobilon.

Kép: Facebook

Az első visszajelzések alapján a változás nagyon meglepte a kiválasztottakat, de összességében pozitívak a reakciók – bevalljuk, még nekünk is tetszik. Sokak szerint a felület a megújult Twitterre hasonlít, és ebben is van némi igazság, a bal oldali menüsáv tényleg a mikroblogot idézi. Ami viszont igazán szép lett, az a profilok megjelenése: immár középen látható a profilfotó, és az új betűtípusoknak köszönhetően az alá rendezett fülek egységesebb képet mutatnak.

Forrás: 24.hu

Bármennyire is izgatottá vált a képek láttán, sajnos nincs rá mód, hogy manuálisan bekapcsolja az új külsőt – a Facebook egyelőre kisebb körben tesztel, de valószínűleg már nincs messze az éles rajt sem. Ha éppen ön is a szerencsések közt van, arról üzenetet kap a hírfolyam tetején.

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik