Tech

Meglepő, hova épít csevegőt a Google

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Google az utóbbi években meglehetősen túlbuzgó volt csevegők fejlesztése terén, hiszen a Google Talk, Voice, Wave, Google + Hangouts mellé 2016-ban még megérkezett az Allo és a Duo is. A keresőcég legújabb  csevegőfelülete most nem egy külön applikáció, hanem a Google Fotókba épül be.

A felhasználók a Google Fotók appon belül küldhetnek egymásnak képeket és instant üzeneteket, ami többek közt azért hasznos, mert így nem kell kifejezetten megosztott albumot készíteni, hogy fájlokat mutassunk meg másoknak. A funkció használata egyáltalán nem nehéz: csak válasszuk ki a kívánt fotót, majd a megosztás opciót. Ekkor válik láthatóvá a Küldés a Google Fotókban lehetőség, amire ha rábökünk, azonnal megjelennek az ajánlott, leggyakoribb névjegyek, de természetesen adott a keresősáv is, amivel név, telefonszám, vagy e-mail alapján találhatjuk meg a címzettet.

Forrás: Google

A fotók fogadásának feltétele, hogy a címzettnek is legyen Google-fiókja, de mivel a Google Fotóknak több milliárd felhasználója van, elég nagy rá az esély, hogy ebben nem szenvednek hiányt. Az új chatfunkcióval akár csoportos beszélgetés is indítható, a megosztott fotók és videók esetében pedig adott a kommentelés a kedvelés lehetősége.

A Google blogposztja szerint a cél természetesen nem az, hogy legyűrjék a konkurens csevegőappokat, hanem hogy a Google Fotókon belüli megosztás még hatékonyabbá váljon. Érdemes megjegyezni, hogy a keresőcég korábban már alkalmazott hasonló megoldást, amikor a YouTube videómegosztó felületére épített csevegőt, de ezt azóta meg is szüntették.

A Google Fotókon belüli csevegés a következő hetekben válik használhatóvá világszerte mindenhol, Androidon, iOS-en és webes felületen egyaránt.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik