Tech

A Google felveszi a harcot a veszélyes appokkal

A Google bejelentette, hogy három biztonsági céggel összefogva veszi fel a harcot a veszélyes appokkal – írja a The Verge.

A vállalat célja az, hogy már azelőtt kiszűrjék a kártékony alkalmazásokat, hogy azok kikerülnek a Play Store-ba.

Jelenleg mintegy 2,5 milliárd eszközön fut Android, éppen ezért az operációs rendszer vonzó célpont a visszaélők számára. A veszélyes appok különböző problémákat okozhatnak, például nem kívánt reklámokat jeleníthetnek meg, vagy érzékeny adatokat gyűjthetnek. Az elmúlt időszakban mi is többször beszámoltunk róla, hogy sorra azonosítják a Play Store-ban található kártékony alkalmazásokat.

Eltávolíthatatlan vírus fertőzi a mobilokat
Hiába törlik, képes újratelepíteni magát.

Az utóbbi években a Google több fejlesztő ellen is tett lépéseket. A vállalatnál bíznak benne, hogy az ESET, a Lookout és a Zimperium bevonásával létrehozott App Defense Alliance segítségével a Play Store-ba való bejutás előtt azonosíthatják a nem kívánt appokat.

A Google már korábban megkezdte a Google Play Protect fejlesztését, amely képes védelmet nyújtani a malware-okkal szemben. A rendszer naponta több milliárd alkalmazást vizsgál felül, de a probléma immár olyan mértékű, hogy egyéb segítségre is szükség van.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik