Még mindig törékenynek tűnik a Samsung méregdrága mobilja

A Samsung a legtöbb gyenge pontot kiküszöbölte az új Galaxy Foldon, de még mindig törékeny a készülék.
Kapcsolódó cikkek

A Samsung még februárban mutatta be méregdrága hajtogatható mobilját, a Galaxy Foldot, melynek rajtja nem indult valami fényesen. Ugyan a gyártónak sikerült minden más konkurenst beelőzni az egyedi készülék bemutatójával, áprilisban végül a tesztelőknek kiküldött példányokat is vissza kellett hívnia, miután kiderült, hogy több mobil kijelzője is rendkívül kevés használat után megtört.

Szeptember végül megmutatták a Fold újabb, továbbfejlesztett verzióját, amit az iFixit csapata rögtön szét is szedett, hogy kiderítse, ezúttal tényleg jobb munkát végeztek-e a dél-koreaiak. A teszterek szerint a Samsung tényleg kiküszöbölte az eredeti terv legfájdalmasabb pontjait. A kijelzőpanel alá extra fémréteg, felé pedig egy további egy védőréteg került.

A teszterek viszont szóvá tették, hogy még mindig vannak problémás pontok, az összehajtott mobil gerincénél például megáll a por és az apróbb  koszok, mondjuk a táska alján rejtőző chipsdarabok, vagy dohánytörmelékek. Kiemelték, hogy a mobil összességében még így is „ijesztően törékeny” benyomást kelt.

(Kiemelt kép: AFP)