Tech

Vígan videojátékozott a volánnál, miközben repesztett az autópályán

Közel 120 km/h-s sebességgel repesztett egy kanadai autópályán Kevin Lee UFC harcos, amiben nem lenne semmi különös, ha közben nem azzal lett volna elfoglalva, hogy egy Nintendo Switch-en verekedős játékot játsszon. Az esetre a múlt hét folyamán került sor, egy autópilóta szoftverrel felszerelt Teslában, és a sportoló még videóra is vette az akcióját, amit aztán ki is posztolt az Instagramra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Lee (@motownphenom) on Sep 15, 2019 at 5:12pm PDT

A felvételen látszik, hogy az autó szoftvere jól végzi a feladatát, tartja a sávot és a követési távolságot, szabályozza a sebességet, ám még így is veszélyes és felelőtlen viselkedésről van szó. A Tesla nem önvezető, a gyártó fel is tünteti a honlapján, hogy az autopilotmód olyan sofőr felügyeletét igényli, akinek a kezei a kormányon vannak, bármikor készen arra, hogy szükség esetén közbelépjen. „Ugyan az Autopilot egyre többet képes elvégezni, jelenlegi formájában még nem önvezető rendszer” – írják.

Édesdeden aludt a sofőr a százhússzal közlekedő autóban
Egy kaliforniai sofőr a kelleténél jobban rábízta magát a Teslára.

Az eset ismét rávilágít arra, hogy a Tesla-tulajdonosok hajlamosak visszaélni ezzel a funkcióval, és bár Lee ébren volt, nem úgy, mint azok az emberek, akik el is aludtak a száguldó járművük volánja mögött, de mivel a figyelmét teljes egészében Super Smash Bros. Ultimate című videojáték kötötte le, így a helyzet legalább olyan veszélyes, mintha szimplán csak elbóbiskolt volna az autóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik