Tech

UFO-videók szivárogtak ki az amerikai hadseregtől

A New York Times 2017 decemberében, illetve 2018 márciusában három, állítólagosan titkosított felvételt mutatott be, melyeken az amerikai hadsereg pilótái azonosítatlan repülő tárgyakat, azaz UFO-kat követnek. Az objektumok hiperszonikus sebességgel repültek több ezer méterrel a felszín felett, és nem láttak rajtuk szárnyakat, hajtőművet vagy egyéb légi járműre utaló egyediségeket.

Joseph Gradisher, az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének információs hadviselési csoportjának helyettes vezetője a közelmúltban nyilatkozott az üggyel kapcsolatban – számol be a Live Science.

Gradisher elismerte, hogy az objektumokat nem sikerült azonosítani, a 2004 és 2015 között készült videók tehát autentikusak.

A tiszt hozzátette: máig nem tudni, mik lehettek a furcsa jelenségek, a felvételeket pedig nem akarták nyilvánosságra hozni.

Elképzelhető, hogy a videókat egy volt Pentagon-alkalmazott tette közzé. Az illető egy, a pilóta nélküli repülőgépről készült videókat tartalmazó adatbázist akart megosztani, és engedélyt is kapott az adatbázis belső, katonai használatra. A felvételek titkosítását viszont nem oldották fel, így elvileg nem válhattak volna nyilvánosan elérhetővé.

Fontos kiemelni, hogy senki sem állítja, hogy az UFO-k földönkívüliek járművei lennének, egyszerűen csak nem sikerült megállapítani, hogy milyen objektumok is voltak. A videók mindenesetre azt sugallják, hogy meglepően gyakran fordulnak elő hasonló esetek.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik