Tech

Ki se kell majd nyitni a poggyászt a brit reptereken

Boris Johnson brit kormányfő szombaton elrendelte, hogy az összes brit repülőtér szerelkezzen fel a legújabb háromdimenziós (3D-s) poggyász-átvilágító berendezéssel 2022 decemberéig. A technológiát jelenleg a londoni Heathrow reptéren tesztelik. Ha beválik, akkor az utasoknak a jövőben sem elektronikus készülékeiket, sem italaikat nem kell kivenniük kézipoggyászukból, amikor átesnek a biztonsági vizsgálaton.

A technológiának köszönhetően a reptéri személyzet a bevizsgált poggyászról készült 3D-s képet ellenőrizheti és forgathatja, a képalkotó eljárás nem csak azt mondja meg, hogy milyen tárgyak vannak a táskában, de a lezárt tasakokban szállított folyadékokat is felismeri, és a laptopok burkolata alá is beláthatnak.

A légi utazás megkönnyítése hozzájárul ahhoz, hogy Nagy-Britannia helyzete világkereskedelmi, idegenforgalmi és beruházási gócpontként biztos legyen”

– mondta Johnson a franciaországi Biarritzban, ahol a világ hét legfejlettebb országa – Németország, az Egyesült Államok, Japán, Olaszország, Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország – vezetőinek hétfőig tartó csúcstalálkozóján vesz részt.

(MTI, The Guardian)

Itt nézheti meg a világ összes repterének wifi jelszavát
Pár kattintás és már meg is tudjuk a varázsigéket a helyi wifi használatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik