Tech

Sokan már most gyűlölik a YouTube újítását

A YouTube tervezői új elrendezést tesztelnek a videómegosztó asztali böngészős verziójának kezdőoldalán, ami alaposan eltér az eddig megszokottól. Az ajánlott videók már nem kategóriák szerint listázva jelennek meg, és mivel nagyobbá váltak a bélyegképek, ezért kevesebb is jelenik meg belőlük.

Azt még nem tudni, hogy végül élesben is elérhetővé válik-e a felület szélesebb körben, egyelőre csak a felhasználók egy szűk köre látja. A YouTube szóvivője szerint az új kezdőképernyő célja, hogy javítsa a felhasználói élményt, de a Twitteren és Redditen felbukkant posztok alapján a felhasználók nagy részéből erős ellenérzést vált ki a frissítés.

Ez valamennyire érthető, hiszen a nagy változások idején sokan ellenzik, hogy egy megszokott szolgáltatás kezelését ismét meg kell „tanulni”, elég csak arra gondolni, mi történt, amikor a Facebook bevezette az idővonalat.

A visszajelzések szerint viszont épp hogy a kezelhetőség rovására mennek a nagyobb bélyegképek, mert nehezebb görgetni a felületen, és az egész rendezetlenebben hatást kelt.

Többen is azt a kritikát fogalmazták meg, hogy az új külsőt túlságosan is a mobil platformra tervezték, ami nem működik annyira asztali böngészős felületen, és ez szerencsétlen választás, volt, aki egyenesen az eddigi legrosszabb YouTube-frissítésnek nevezte Twitter-posztjában az új dizájnt.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik