Tech esport

Arra ébredt a házaspár, hogy mindenki gyűlöli őket

A Rebecca Cordingley és Ben Wasser által fejlesztett Ooblets életszimulátor 2019-ben fog megjelenni, az eddigi képek alapján egy különleges, mesefilm hangulatú programról van szó. A házaspár a játék fejlesztéséért eddig egy adományozó rendszerben kapott havi támogatást, ez pedig viszonylagos bizonytalanságot jelentett számukra.

Többek közt ez vezetett oda, hogy a fejlesztők végül exkluzív üzletet kötöttek az Epic Gamesszel, a nagy sikerű Fortnite fejlesztőjével.

Cordingley és Wasser bejelentése szerint a megállapodás azt jelenti, hogy az Epic Games biztosítja az eladási minimumot, ezzel kerülve el, hogy a videojáték anyagi bukás legyen. Cserébe az Ooblets csak a fejlesztő online boltjából, az Epic Game Store-ból lesz elérhető PC-re és Xboxra – írja a Business Insider.

Kép: Glumberland

A döntésnek ugyanakkor sokan nem örültek: a különböző közösségi oldalakat a bejelentést követően valósággal ellepték a felháborodott bejegyzések. A házaspár szerint nem voltak felkészülve arra a gyűlölethullámra, amely a hétvégén rájuk zúdult.

Wasser az Ooblets blogján jellegzetes, tréfás stílusával próbálta oldani a feszültséget, ez azonban csak tovább fokozta a helyzetet.

A fejlesztőpáros rengeteg privát üzenetet is kapott, a levelekben atniszemita és rasszista megjegyzések, illetve komoly fenyegetések is voltak.

Cordingley és Wasser az Epic Game Store iránt érzett egyre nagyobb ellenszenv áldozata. Az azt üzemeltető Epic Games a riválisokkal ellentétben meglehetősen keveset, csupán 12 százalékot tesz el az értékesítés összegéből, és egyéb módon is igyekszik meggyőzni a fejlesztőket, hogy náluk árusítsák játékaikat.

A különleges modell miatt egyre többen döntenek az exkluzív Epic Game Store-os szerződés mellett. Ez sok felhasználó számára problémás, hiszen az online bolthoz jóval kevesebb tartalom tartozik, mint a régebbi, hasonló platformokhoz, például a Steamhez. Bár a kritika részben jogos, a Cordingley-t és Wassert érő támadás finoman fogalmazva is túlzó.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik