Tech

A nagyitelefon után megérkezett az időseknek szánt okosóra is

A Vodafone a magyar piacon elsőként kifejezetten az idősebb generációk számára kialakított okosórával rukkolt elő. A Senior Okosóra lehetővé teszi, hogy bármikor elérhessék az azt viselőt.

Ilyen mobilt szeretne a nagyim, ha megadja magát a régi Nokiája
Egy igazi nagyival teszteltük a szépkorúaknak tervezett Doro 8035 okostelefont.

A könnyedén használható, hálózatba kapcsolt (IoT – Dolgok Internete) eszköz segítségével hívások kezdeményezhetőek és fogadhatóak, a további funkciók között a helymeghatározás, a lépésszámlálás, a vészjelzésindítás, illetve a vérnyomás- és pulzusmérés is megtalálható. Fontos kiemelni azonban, hogy a Senior Okosóra nem orvostechnikai eszköz, az általa mért adatok csupán tájékoztató jellegűek.

Fotó: iStock

Carra Anita, a Vodafone lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese szerint a Vodafone tavaly dobta piacra a Kid Gyerekórát, ezt követi most a Senior Okosóra.

Az eszköz funkciói és a viselőjére vonatkozó adatok a Private Sentinel web- és mobilapplikáción keresztül folyamatosan elérhetők.

A felületen keresztül állítóható be a biztonsági zóna, valamint a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok és e-mail címek is. Az SOS gomb hosszú megnyomására az eszköz három telefonszámra küld egy-egy SMS-t, illetve tíz e-mailcímre egy-egy e-mailt az előre megadott szöveggel.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik