Tech esport

Pár napja kezdte, de már millióan követik

Az egyik legismertebb videojáték-közvetítő, Tyler „Ninja” Blevins a közelmúltban otthagyta korábbi platformját, az Amazon tulajdonában lévő Twitch-et, hogy áttérjen a Microsoft-féle Mixerre. Az új felületen öt nap alatt máris közel egymillió követőt szerzett magának – írja a The Verge. Ninja a Twitteren számolt be a gyorsan elért mérföldkőről.

Mivel a Twitch jóval nagyobb oldalnak számít, mint a Mixer, sokakban felmerült a kérdés, hogy Blevins miért is váltott.

Az egymillió követő mindenesetre azt bizonyítja, hogy Ninja elég népszerű ahhoz, hogy még a kisebb felületen is sikeres legyen.

Fontos azonban kiemelni, hogy a Mixer csak egy hónapon át használható ingyen, ezt követően előfizetői díjra van szükség, ha a felhasználó exkluzív tartalmakat akar. Emiatt elképzelhető, hogy a követőtábor növekedése idővel lelassul, de akár csökkenés is jelentkezhet.

Fotó: Johannes EISELE / AFP

A Mixer kifejezetten a Ninja csatornájára feliratkozókat jutalmazza a próbahónappal, az oldalnál így akarják megemelni a felhasználók számát. Ahhoz, hogy a Mixer hosszú távon is fenntartható legyen, rengeteg regisztrálóra lesz még szükség.

Ninja YouTube-csatornája egyébként a korábbi Twitch-es számokat is felülmúlja, a videomegosztón több mint 22 millióan követik.

Kiemelt fotó: Johannes EISELE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik