Tech esport

Milliókat nyert a tinédzser a gép előtt ülve

Egy amerikai tinédzser nyerte a Fortnite-világbajnokságot, rekordnak számító, 3 millió dollárt (mintegy 849 millió forintot) vihet haza – írja a BBC. Az e-sport történetében az eddigi legnagyobb össznyereményt a New York-i világbajnokságon osztották ki, a versenyzők összesen 30 millió dollárt (nagyjából 8,491 milliárd forintot) nyerhettek.

Egyéni versenyben a 16 éves Kyle „Bugha” Giersdorf végzett az első helyen.

A döntőben Bugha sima győzelmet aratott. A tinédzser a pénz nagy részét félre akarja tenni, csak egy új íróasztalt akar vásárolni magának, illetve egy pultot a trófeájának.

Fotó: iStock

A versenyen száz játékos vett részt, az online selejtezőbe pedig 40 millióan csatlakoztak be. Bár a Fortnite-világbajnokság új rekordot állított fel az e-sport történetében, a csúcs augusztusban meg fog dőlni a The International Dota 2-versennyel.

A Fortnite egy ingyenes battle royale műfajú lövöldözős játék. A zsáner lényege, hogy a felhasználók online küzdenek meg egymással egy térképen (rendszerint egy szigeten), olykor két csapatra osztva. A meccs során a résztvevőknek gyakorlatilag üres kézzel indulva kell felszerelniük magukat, miközben a térkép folyamatosan szűkül. A harc egészen addig tart, amíg egyetlen túlélő marad életben vagy az egyik csoport utolsó játékosa is kiesett.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik