Tech esport

Napi tíz óra játékkal gyűjt pénzt rákos édesapjának

Egy fiatal játékos a közösség erejével gyűjt pénzt rákos édesapja kezeléseire. A Twitchen közvetítő „zylTV” néven futó fiú javarészt a Fortnite-tal játszik, és első ilyen célú streamjének linkje futótűzszerűen kezdett terjedni a Redditen, miután közölte, hogy negyedik stádiumban lévő rákkal küzdő édesapját szeretné támogatni. A betegség már az édesapa tüdejére és májára is átterjedt.

Zyl hétfői maratoni játéka 10 óra alatt több mint 240 ezer nézőt vonzott, és amellett, hogy követőinek száma is megnőtt, jelentős összeget sikerült összekalapoznia. A játékos közösség emellett támogatását fejezte ki felé többféle fórumon is, ahogy az édesapját is biztató szavakkal látták el, aki szintén feltűnt a közvetítés alatt.

„Az orvosok közölték vele: kemoterápia nélkül egy éven belül meghal, és három év kezeléssel is csak 20 százalék az esély arra, hogy túléli. Kérlek titeket, hogy adományozzatok, amennyit tudtok. Minden pénzt az ő ellátására fordítok”- kérte nézői segítségét a játékos, akinek életkorát nem lehet tudni, bár a Twitchre a szabályzat szerint csak 13 éven felül lehet regisztrálni.

A közvetítés végére már több mint 9160 kanadai dollár (közel kétmillió forint) gyűlt össze a Twitch számlálója szerint, amit Zyl egy hálálkodó tweettel köszönt meg az adományozóknak. A jövőben még több, alkalmanként tíz órás streamet tervez még a családi kassza támogatásához. A Twitchen kívül a Twitteren is lehet követni őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik