Nőket futtathatott az Android atyja

Andy Rubin múltja zűrösebb lehet, mint hittük.
Kapcsolódó cikkek

Két éve került nyilvánosság szeme elé az ügy, hogy az Android operációs rendszer atyja, Andy Rubin 2014-ben önszántából távozott a Google-től Larry Page, a cég akkori vezérigazgatójának kérésére. Egy belsős vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy a programozó orális szexre kényszerítette egyik beosztottját, a kevésbé botrányos útnak pedig az tűnt, ha magától távozik.

A keresőcég ráadásul busás búcsúajándékot kínált, ezek után majdnem négy teljes éven át havi 2 millió dollárt (összesen 90-et) fizettek még neki. Rubin akkoriban tagadta a vádakat és azzal védekezett, hogy az egész botrány igazából a válófélben lévő felesége műve – bár a feleségtől függetlenül a belsős vizsgálat valóban igazolta a szexuális zaklatás tényét.

A szakember egykori felesége, Rie Hirabaru Rubin nemrég felfedezett újabb bírósági dokumentumai újabb botrányos részleteket tartalmaznak. A perdokumentumokban nem csak az olvasható, hogy Rubin éveken át hazudott feleségének a pénzek forrásáról, de arról is, hogy legalább öt szeretőt tartott, akiknek szolgáltatásait más férfiak is igénybe vehették, így Rubin egy bevételi forrást biztosító szexhálózatot is működtetett.

A szakember állítólag egy külön bankszámlán vezette az ilyen ügyeiből származó pénzt, és innen fizette ki a nőket is.

Fura nőügy miatt távozhatott a Google-től az Android atyja
Úgy tűnik, hogy Andy Rubin mégsem önszántából hagyta ott a keresőóriást.

(Kiemelt kép: Brian Ach/Getty Images for Wired/AFP)