Tech esport

Ömlött a pénz a varázslók konyhájára

A Pokémon Go-ért is felelős Niantic június 21-én elkezdte szakaszosan elérhetővé tenni a rég várt Harry Potter: Wizards Unite mobiljátékot, ami az első 24 órában 300 ezer dollárnyi bevételt hozott a konyhára csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, és letöltések terén sem szerénykedett: az első nap leforgása alatt több mint 400 ezer felhasználó töltötte le készülékére.

Ugyan ezek remek számok, de elmaradnak a Pokemon Go első napjának eredményeitől, amit 20-szor többen telepítettek ugyanennyi idő alatt. A zsebszörnyeknek sikerült 7,5 milliós letöltést produkálni, és rögtön 1,6 millió dollárt bezsebelni. A Wizards Unite-nak sikerült az amerikai App Store első helyére felkúszni az ingyenes játékok kategóriájában, de ehhez 15 óra kellett.

A free-to-play modellen alapuló, kiterjesztett valóságra írt játékot június 21-én adták ki az USA-ban és az Egyesült Királyságban, majd második körben Európában, Kanadában és Ázsiában, nálunk vasárnap hajnal óta tölthető. Aki játszott a pokémonos mobiljátékkal, az hamar kiismerheti magát ebben is, lényegében csak a körítés más és a játékmenet picivel összetettebb. A Niantic vélhetően a több tartalommal próbálja majd elérni, hogy izgalmas legyen a játék, amire szükség is lehet, mert a Pokémon Go nagy előnye anno az újdonság ereje volt.

A játékot innen töltheti le: Google Play Store; App Store

Ajánlott videó

Olvasói sztorik