Tech

Már egymillió telefonon fut a Huawei saját operációs rendszere

Az elmúlt hetek során többször is lehetett hallani a Huawei házon belül készülő operációs rendszeréről, amit eddig HongMeng OS/Ark OS néven emlegetnek a források, és a legutóbbi információk szerint már augusztus-szeptember környékén bemutathatják. Hogy mit lehet róla tudni eddig, itt szedtük össze.

A China Daily friss információi szerint is gőzerővel folynak a munkálatok, olyannyira,

hogy már egymillió darab olyan okostelefont szállított le a cég tesztelési célra, amin az új HongMeng OS fut.

A kínai Rosenblatt Securities brókercég egy beszállítólánc-jelentésben azt írta az operációs rendszerrel kapcsolatban, hogy minden androidos alkalmazással kompatibilis, és fejlett biztonsági fejlesztéseket építettek bele a személyes adatok védelmére.

A Huawei fogyasztói üzletágának vezetője, Ju Csengdong elmondása szerint a kora ősszel, vagy jövő tavasszal bemutatkozó mobilszoftver futtatható lesz okostelefonokon, táblagépeken, számítógépeken, televíziókon, és viselhető okoseszközökön.

Ezt tudni eddig a Huawei szoftveréről, ami leváltaná az Androidot
A rendszer a HongMeng OS nevet kaphatja, kérdés, mennyire jönne be az androidhoz szokott európaiaknak.

A South China Morning Post korábban arról számolt be, hogy a rendszer már 2012 óta készül, mivel a kínaiak tartottak az Android túlzott dominanciájától, így már akkor elkezdtek dolgozni saját megoldásukon, amivel a jövőben kevésbé lehetnek kiszolgáltatottak a Google-nek.

A Huawei nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy kihasítson magának egy szeletet az Android és iOS által uralt mobilpiacból. A végleges névvel kapcsolatban úgy tudni, hogy Kínában ArkOS néven fog megjelenni, míg a világ többi részén HongMeng OS név a valószínű a védjegyek alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik