Tech

Kipattan a szelfikamera a Huawei új mobiljából

A kijelző tetején belógó szigetek után a gyártók a mobil belsejéből kipattanó kamerákat hívják segítségül annak érdekében, hogy csökkentsék az előlapi kávák méretét. Ezt a sort bővíti a Huawei is a frissen bejelentett P Smart Z modellel, ami a gyártó első olyan készüléke, amin nem foglal helyet kijelzőn a szelfikamera semmilyen formában.

A 16 megapixeles,  f/2,2-es rekesztértékű szenzor egy másodperc alatt automatikusan kipattan, amikor a felhasználónak szüksége van rá, és a fotózás végeztével vissza is húzódik. A Huawei elmondása szerint a mozgóalkatrész rendkívül tartós, akár 100 ezerszer is képes ezt végrehajtani, és 12 kilogrammos nyomásnak is ellenáll. A 6,59 hüvelykes, Full HD+ (2340×1080) felbontású LCD kijelző így szinte teljesen kávamentes. A hátlapra egy 16 megapixeles főegység és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor került.

Forrás: Huawei

A mobil belsejében a Huawei házon belül fejlesztett nyolcmagos Kirin 710-es chipje dolgozik, 4 gigabájt rendszermemória társaságában, az alapból 64 gigabájtos háttértár pedig mikroSD-vel bővíthető. Mindehhez korrekt, 4000 milliamperórás akkumulátor társul. Az Android 9 Pie operációs rendszerre az EMUI 9.0 kezelőfelületet húzták.

A 279 eurós(kb. nettó 90 ezer forintos) P Smart Z értékesítése egyelőre csak Olaszországban és Spanyolországban indult el, azt még nem tudni, hogy máshol mikor jelenik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik