Tech

Meglépi az Instagram, amit sokan elképzelhetetlennek tartottak

Korábban már írtunk róla, hogy lapértesülések szerint a Facebook tulajdonában lévő Instagram házon belül már javában teszteli a népszerű képmegosztó szolgáltatás egy olyan új verzióját, ahol a követőknek és a külső szemlélőknek a képek/videók alatt már nem látszik a begyűjtött lájkok száma,

csak a poszt tulajdonosa számára elérhető ez az információ.

A lájkok eltüntetése mögött megbúvó vezérelv, hogy a kedvelések számának megjelenítése negatív hatást gyakorol az emberek mentális egészségére, sőt a kevesebbet lájkot begyűjtő, vagy a még nagyobb népszerűségre vágyó felhasználókat arra ösztökélheti, hogy extrém és kifejezetten veszélyes szituációkat megörökítve igyekezzenek egyre feljebb tornázni a képek alatt megjelenő számokat.

Mindez viszont már nem házon belüli projekt, hiszen a Facebook-féle F8 fejlesztői konferencián kiderült, hogy az Instagram élesben is megkezdi a lájkok eltüntetésének tesztelését, méghozzá Kanadában. Szóval hamarosan tényleg bekövetkezhet az a korszak, amikor a képmegosztón megjelenő fotók és videók alatt már nem fog látszódni, hogy pontosan hány kedvelést és megtekintést gyűjtött össze az adott tartalom.

Tényleg leáldozik a lájkoknak? Fotó: Instagram

Ez meglehetősen radikális változás, ami később komoly hatással lehet a közösségi média egészére, ugyanakkor nem ez az egyetlen újdonság a népszerű képmegosztó szolgáltatás háza táján. A közeljövőben teljesen megújul a kamera funkció, aminek keretében a fotók és videók szerkesztésekor is elérhetővé válnak olyan, az Instagram Stories keretében már elérhető lehetőségek, mint a kérdések, matricák és egyéb kiegészítő funkciók – szóval mindenki készüljön fel arra, hogy a jövőben az Instagram sokkal élénkebb és dinamikusabb lesz, tele mindenféle interakciós lehetőségekkel.

Fontos változások jönnek a Messengerben
Mark Zuckerberg fontos változásokat jelentett be a milliók által használt üzenetküldővel kapcsolatban.

A lájkok számának eltüntetése érzékenyen érintheti az influencereket és a nagyobb márkákat, az Instagram ugyanakkor nem annyira ostoba, hogy elidegenítse a komoly bevételt termelő közeget, éppen ezért a most beharangozott megújulás keretében bevezetik a vásárlás fület, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül a cégektől vagy a követett hírességektől lehessen beszerezni a legújabb és legtrendibb cuccokat. Ez a funkció kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, de szinte biztos, hogy az ottani rajtot követően villámgyorsan meg fog jelenni a világ számos más pontján is.

Ismét teljesen átalakul a Facebook
Mark Zuckerberg úk korszakot jelentett be a Facebook életében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik