Tech

Ez a nő új szintre emelte az instagramos pózolást

Mára bevett szokássá vált, hogyha valaki valamilyen nevezetességhez érkezik, előkapja okostelefonját, szelfizik egyet, a képet pedig feltölti az Instagramra. Stephanie Leigh Rose művész azonban egészen új módszert talált, hogy dokumentálja utazásait:

ez a STEFDIES, melynek lényege, hogy a művész különböző környezetekben tetteti magát halottnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STEFDIES (@stefdies) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2018, időpont: 2:05 (PDT időzóna szerint)

Rose a Bored Pandának azt nyilatkozta, célja az, hogy a közönség is reprodukálja a STEFDIES képein látható pózokat. Bár a művész a felvételeken néha női fürdőruhában látható, igyekszik a képeket úgy elkészíteni, hogy azok kortól, nemtől, nemzetiségtől, szocioökonomiai státusztól és politikai beállítottságtól függetlenek legyenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STEFDIES (@stefdies) által megosztott bejegyzés, Jún 30., 2018, időpont: 8:59 (PDT időzóna szerint)

Rose szerint fontos kiemelni, hogy a fotók létrehozását a szelfikkel ellentétben nem előzi meg tervezés és előkészület, ezzel szimbolizálva a pillanatok múlandóságát. A véletlenszerűség miatt természetesen egyes felvételek használhatatlanná válnak, ugyanakkor így is van előnye a módszernek: a képen megjelenő ismeretlenek például képesek fontos szereplőkké válni a fotókon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STEFDIES (@stefdies) által megosztott bejegyzés, Dec 24., 2017, időpont: 2:50 (PST időzóna szerint)

A STEFDIES az utóbbi időkben komoly fejlődésen esett át: a művész nagyjából 8 évvel ezelőtt azokat a lehangoló vagy éppen jó momentumokat kezdte el megörökíteni, amelyekre később is emlékezni akart. Mivel az eleinte kedvtelésből közzétett képek sokaknak tetszettek, Rose úgy döntött, folytatja amit elkezdett, idővel pedig utazásait is megörökítette már.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STEFDIES (@stefdies) által megosztott bejegyzés, Szept 23., 2017, időpont: 3:35 (PDT időzóna szerint)

A művész szerint technikájának köszönhetően fizikai és mentális értelemben is képes megragadni a helyzetet. Rose kiemelte: ehhez elengedhetetlen, hogy a kép megszületésekor teljesen átélje a pillanatot, amiben éppen van.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

STEFDIES (@stefdies) által megosztott bejegyzés, Júl 17., 2017, időpont: 11:59 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt fotó: Instagram/STEFDIES

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik