Tech

A kínaiak kitaláltak egy mobilt, amiből egy extra kijelzőt lehet kicsúsztatni

A minél vékonyabb kávák és több hasznos kijelzőterület érdekében a gyártók sorra próbálják minimálisra csökkenteni az előlapi szenzorok által elfoglalt helyet. Az Apple ötletes megoldása erre az azóta mások által is előszeretettel alkalmazott notch nevű belógó szenzorsziget volt, ami után sorra érkeztek az újabb furcsa elemek, például a panelba vágott kameralyuk, amit például a Samsung is használ a Galaxy S10-eken, vagy a Vivo és az Oppo mobiljaiból kipattintható kamera.

Utóbbi cég most egy még merészebb ötlettel állt elő, aminek a megálmodása előtt minden bizonnyal azt a kérdést tette fel magában az ötletgazda, hogy miért is csak egy kamerát lehetne kipattintani a mobil belsejéből, ha elrejthető benne egy egész másik kijelző, amin meg rajta van a kamera?

Az erről szóló, Szellemi Tulajdon Világszervezetnek (WIPO) benyújtott szabadalmat a holland LetsGoDigital szúrta ki, akik egy renderképet is készítettek az elképzelésről a dokumentumok alapján.

Forrás: LetsGoDigital

Nem vagyunk benne egészen biztosak, hogy a kamera eldugásán túl mire lesz jó, hogy egy komplett második panel bújik meg egy mobilban. A tervek alapján úgy tűnik, hogy ráadásul nem csak a készülék tetején, de az oldalán is kicsúsztatható lenne az elem.

A LetsGoDigital szerint könnyen lehet, hogy további vezérlőfunkciók kerülnek majd rá. Például játékok esetében elképzelhető, hogy olyan akciókat tesz lehetővé, amiket mondjuk hüvelykujjal kényelmetlenebb lenne használni, vagy a webes böngészéshez, videolejátszáshoz hasznos műveleteket.

Mint minden szabadalom esetében, most sem kell készpénznek venni, hogy valódi terméken látjuk viszont, de az Oppót ismerve egyáltalán nem zárjuk ki a lehetőséget. Mi már csak azt a matrjoska-mobilt várjuk, aminek a belsejéből kicsúsztatható kijelzőből kicsúsztathatunk egy még kisebb kijelzőt, és így tovább.

Forrás: LetsGoDigital

Ajánlott videó

Olvasói sztorik