Erre lesz képes a Huawei P30 Pro kamerája

A kínai cég mutatott egy kis ízelítőt a P30 Pro állítólagos képességeiből.
Kapcsolódó cikkek

A Huawei alig több, mint két hét múlva rántja le a leplet a legújabb telefonjairól, a P30 termékcsaládról, és a marketingkampány kőkeményen beindult. Múlt héten megkaptuk az első kedvcsináló videót a vállalattól, és a kínai cég mindenhol komolyan veszi a március 26-án Párizsban esedékes hivatalos bemutatót, hiszen már Budapesten, a Westend bevásárlóközpont bejáratánál is egy hatalmas hirdetés hívja fel az arra látogatók figyelmét, hogy a hónap végén debütálnak az új Huawei telefonok.

A készülékekről már elég sok pletyka kering a neten, egy valami ugyanakkor már biztos, a P30 mobilok esetében ismét komoly hangsúlyt kapnak a fotós képességek, és a cég marketingigazgatója már azt is elismerte, hogy egy forradalmian új, periszkópos rendszerű „superzoom” kamerával szerelik fel a P30 Pro modellt. Ennek az „üzenetnek” a folytatása, hogy a Huawei ügyvezetője, Yu Chengdong olyan képekkel kezdte elárasztani a közösségi médiát, ami ezt a képességet hivatott reklámozni.

Fotó: Huawei
Fotó: Huawei
Fotó: Huawei
Fotó: Huawei
Fotó: Huawei

Habár pontos specifikációkat még nincsenek, a fotók azt hivatottak hangsúlyozni, hogy a P30 Pro új megoldása tízszeres optikai zoomot tesz lehetővé, amivel távolról is olyan minőségű képek elkészítésére lesz lehetőség, amire még nem volt példa. A  persze érdemes erős kritikával kezelni, hiszen egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy a fotók valóban egy telefonnal készültek és nem a Photoshop alosztály állt neki kicsit feljavítani az érkező telefonok valódi teljesítményét.

Clement Wong marketingigazgató elmondása szerint a Huaweri által használt periszkópos rendszert korábban még senki nem alkalmazta, ráadásul a cég nemcsak a zoom terén ígér előrelépést, hanem a korábban is jól szuperáló éjszakai módban is, ami Wong állítása szerint túlszárnyalja a „csak szoftveres” rendszereket használó konkurensek megoldását, például a Google Pixel Night Sight módját.