Tech

Ez lehet az LG új mobiljának legnagyobb újítása

Mivel egyre több felhasználó néz filmet, hallgat zenét, és játszik a mobilján, ezért a mobilok hangzása is fontos tényező már, írja az LG közleményében. A cég erre az igényre reagál új fejlesztésével, amit a február 25-én kezdődő barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatnak meg. Az új LG G8 ThinQ készülékbe épített Crystal Sound OLED (CSO) kijelzőmegoldás lényege, hogy hangszórómembránná alakítja az OLED kijelzőt, és az egész képernyőfelület rezgetésével növeli a hangerőt.

Fotó: LG

Ehhez a teljes kijelzőfelületet kihasználja, és a hangzás tisztaságán is képes javítani, azaz az egyes hangok könnyebben felismerhetők, a finom zenei részletek pedig jól kivehetővé válnak. Kihangosítás módban a hangzás erőteljes basszussal válik teljessé, melyet az alsó hangszóró biztosít. A teljes értékű sztereó mód a kétcsatornás kialakítás révén valósulhat meg: az egyik csatornáért az alsó hangszóró, a másikért a kijelző felső része felel.

Ezzel együtt a hírhedt szivárogtató, Evan Blass (@evleaks) is megosztott a Twitteren pár belsős forrásból származó infót. A G8 ThinQ várhatóan nem fog sokban különbözni elődjétől, ami a külsőt illeti: marad a kijelzőn benyúló notch, hátul horizontális duálkamera-rendszer kerül rá, a kávák természetesen némileg vékonyabbá válnak. Vélhetően megmarad a 3,5 millis jackaljzat is, amivel kapcsolatban voltak eddig kételyek.

Specifikációk terén 6,1 hüvelykes OLED-kijelzőt várhatunk 1440 x 3120 pixel felbontással, Snapdragon 855 chippel, 6 GB rendszermemóriával és 128 gigabájt háttértárral. Ehhez egy 3400 milliamperórás akkumulátor társulhat. Árban 900 dollárt (nettó 250 ezer) valószínűsítenek a források, ami 100 dollárral megy a tavalyi modell kezdőára fölé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik