Tech

Nem, a Facebook nem törli az inaktív csoporttagokat

A napokban több facebookos csoportban is arra hívták fel a figyelmet a kisebbfajta pánikhangulatba került felhasználók, hogy a közösségi oldal új intézkedése miatt az inaktív tagokat automatikusan kirúgja a rendszer, ezért lehetőségük szerint kommenteljenek, osszanak meg dolgokat.

Ez így ebben a formában viszont nem igaz.

A Facebook szóvivőjének elmondása szerint azokat a tagokat érinti változás, akik a belépésük óta egyetlen alkalommal sem posztoltak, nem szóltak hozzá dolgokhoz, nem reagáltak, és még csak nem is olvasgattak, görgettek a csoport tartalmai közt – gyakorlatilag csak behívta őket valaki, vagy felindulásból csatlakoztak.

Az érintettek átkerülnek a „Meghívottak” listájára, amit az adminisztrátorok látnak csak, ők emlékeztetőt küldetnek az érintetteknek. A listára került emberek nem számítanak bele a csoport létszámába, ezért lehet megcsappant számot látni. Erről az adminok is tájékoztatást kaptak.

Aki legalább egyszer beütötte a keresőbe adott csoportot, és ott rendszerint olvasgat (bár nem reagál semmit), annak nem kell félnie.

Az intézkedés lényege, hogy a Facebook megszüntesse azt az idegesítő jelenséget, hogy a tagok boldog-boldogtalant meghívjanak, mert így becsapós lehet a taglétszám, és a felhasználónak sem releváns a részvétel, ha egyszer nem csinál ott semmit.

Ha mi is felkeressük a facebook.com/groups aloldalt, láthatjuk, hogy éppen milyen csoportokban vagyunk benn – valószínűleg lesz min meglepődnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik