Tech

Meglepődik, mi az egyik legnépszerűbb ajándék idén

Az Extreme Digital közzétett pár érdekes statisztikát az idei karácsonyi szezonnal kapcsolatban, amiből kiderül, hogy például már többen rendelnek ajándékot okostelefonról, mint számítógépről. November közepétől december harmadik hetéig az Extreme Digital webáruházában az átlagos vásárlói kosár bruttó 38 ezer forint volt, ennyiért vesznek átlagosan ajándékot a magyar vásárlók.

A legnépszerűbb termékkategóriák az idei karácsonyi szezonban:

  1. tévé, házimozi, szórakoztatóelektronika
  2. okostelefon, mobiltelefon
  3. normál notebook
  4. mobil kiegészítők (például Bluetooth-hangszóró)
  5. ultravékony notebookok és tablet/laptop hibridek

Ennek ellenére meglepő, de a karácsonyi szezon slágerterméke mégsem a fenti kategóriákból került ki, az ünnepi szezon slágerterméke a retró NDK szendvicssütő modern változata. A legtöbben a Crown CEPG-800 típusú, az egykori NDK-gyártmányú (de már Kínában készülő), anno Party Grill néven ismert szendvicssütő új változatát keresik.

Fotó: Crown

Az Extreme Digital webáruházába a legtöbb karácsonyi rendelés Budapestről és Pest megyéből érkezik, a harmadik legnagyobb forgalmú régió pedig Győr-Moson-Sopron megye. A magyar felhasználók közül már többen (53%) böngészik a kínálatot és/vagy vásárolnak okostelefonról, mint számítógépről a www.edigital.hu webáruházban.  Ugyanakkor jelentős számban kérnek bolti átvételt (47%), bár a kiszállítást előnyben részesítők aránya egy kicsivel nagyobb.

A hazai vásárlók az átvételkor történő készpénzes vagy kártyás fizetést preferálják, online bankkártyás fizetéssel ugyanis csak 18%-uk rendezi a termék ellenértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik