Tech

Megint haldoklik a Facebook

Délután fél három előtt több kollégánk is arra lett figyelmes, hogy a Facebook kidobta őket fiókjukból, ami után a helyes jelszó megadásával sem tudtak visszalépni. Ilyenkor a másik opció a bejelentkezési felületen a Fiók visszaállítása, amivel szintén nem értünk el sikert – érdekesség, hogy a mobilappon belül viszont továbbra is el tudták érni a szolgáltatást, ez valamilyen szerveres hibára engedett következtetni. Még érdekesebb, hogy még a jelszót sem lehetett megváltoztatni, a hibaüzenet ennek okát nem részletezte,  ismeretlen hibára hivatkozott.

Frissítés: Egy kollégánk sikeresen visszajutott a Facebook-erődítménybe asztali gépen, de utána mobilon ismétlődött meg a dolog, vélhetően a böngészős felület után a mobilappokból is minden érintettet kidobálnak.

Fotó: 24.hu

Ezek alapján már inkább a valószínű, hogy valamilyen biztonsági intézkedésről van szó, a Facebook jellemzően olyan esetben él ezzel a lehetőséggel, amikor a felhasználók jelszava is érintett lehet egy esetleges adatszivárgásban, vagy támadásban.

Korábban hasonlóan jártak el például akkor, amikor a Megtekintés másként funkció hibájából adódó hackeléskor jutottak hozzá hackerek bejelentkezési tokenekhez, ekkor is kiléptette a felhasználókat.

Később mobilon is – Fotó: 24.hu

A Downdetector szerint máshol is galiba van, Európában eléggé sok helyen, és láthatóan egy meglehetősen kiterjedt problémáról van szó.

A közösségi oldal tippünk szerint hamarosan előáll majd a magyarázattal, de mi sok jóra nem számítunk, mert korábban azért ilyenre még nem volt példa.

Fotó: Downdetector

Ajánlott videó

Olvasói sztorik