Tech esport

8 nap alatt eladtak belőle 17 milliót, mi az?

A Red Dead Redemption 2 névre hallgató videojáték október 26-án került a boltok polcaira, és mindössze 8 napra volt szüksége ahhoz, hogy 17 millió példányt értékesítsenek belőle – jelentette be a programot fejlesztő Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive. Ez a szám azt tükrözi, hogy a cég hány darabot adott el a viszonteladóknak (tehát ez még nem a végfelhasználóknál landolt mennyiség), de már így is elképesztő eredmény, hiszen a 2010-ben megjelent

első részből a pályafutása alatt összesen adtak el ennyit.

Erre persze számítani lehetett, hiszen a Rockstar Games előző játékából, a GTA V-ből 90 milliónál is többet értékesítettek világszerte, és az RDR2 is 725 millió dollár bevételt termelt az első hétvégéjén, ezzel megdöntve minden korábbi szórakoztatóipari rekordot.

A 17 millió kiszállított példány ugyanakkor azt is jelenti, hogy a program már nagyon közel van az egymilliárd dolláros bevételhez, és ennek fényében már az sem elképzelhetetlen, hogy hasonló siker lesz, mint a Grand Theft Auto V, ami a megjelenése óta legalább 6 milliárd dollárt hozott a konyhára.

Ilyen remekmű tízévente, ha egyszer születik
Október végén megjelent a Red Dead Redemption 2, amihez fogható videojáték most nincs a piacon.

A Red Dead Redemption 2 eredményéhez ugyanakkor nem csak az járult hozzá, hogy a GTA-sorozattal elhíresült Rockstar Games fejlesztette, de az is, hogy az alkotók valóban egy nem mindennapi videojátékot tettek le az asztalra. Ahogy a tesztünkben mi is írtuk: nem hibátlan, de még így is ez áll a legközelebb a tökéleteshez. Minden egyes részletén érződik a hétévnyi munka, és a kompromisszumot nem ismerő szórakoztatni akarás, ami nem csak magával ragadja a játékosokat, de akár hetekre a képernyő elé szegezi – és a program többszereplős online része még el sem készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik