Tech
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. 
Google on October 8, 2018 announced it is shutting down the consumer version of its online social network after fixing a bug exposing private data in as many as 500,000 accounts.The US internet giant said it will "sunset" Google+ social network for consumers, which failed to gain meaningful traction as a challenge to Facebook.
 / AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Bezárják a Google+-t

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 10. 08. 20:38

A nem túl sikeres közösségi oldal felhasználói elől elhallgattak egy adatvédelmi hibát, mert féltek a következményektől.
Korábban a témában:

Bezárja kevéssé sikeres közösségi oldalát, a Google+-t a keresőóriást üzemeltető Alphabet Inc. Erről a Reuters hírügynökség tudósít. (A Google+ nem keverendő össze a Google keresővel és a többi szolgáltatással.)

A cég ezt annak kapcsán közölte, hogy akár félmillió Google+ felhasználói fiókot érinthetett egy szoftverhiba, aminek köszönhetően külső fejlesztők férhettek hozzá olyan adataikhoz, amit nem tettek nyilvánossá. Ez opcionálisan megadható profiladatokat jelent, mint az email-cím, vagy a kor. A Google azonban nem talált bizonyítékot arra, hogy bárki tudott volna erről a hibáról, és visszaélt volna vele.

A hibát idén márciusban fedezték fel, és javították. Ám a Wall Street Journal azt írta: a Google nem hozta nyilvánosságra a történteket, részben a hatóságok szigorától tartva. A lap megszerzett egy feljegyzést, amit a vállalat jogi osztálya készített a vezetőségnek, ebben arra figyelmeztettek, hogy könnyen ahhoz az esethez hasonlíthatják az incidenst, amikor Facebook-felhasználók tízmillióinak adatai kerültek a Trump választási kampányában közreműködő Cambridge Analyticához.

Egy Google-szóvivő a Wall Street Journalnak azt mondta, azért nem tájékoztatták a felhasználókat, mert nem volt pontosan meghatározható, hogy kiket kellene tájékoztatni, nem volt visszaélésre utaló bizonyíték, és nem volt semmilyen beavatkozásra szükség a felhasználók vagy a fejlesztők részéről. (Fotó: Europress – AFP PHOTO / JOSH EDELSON)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Rengeteg rendőr kontra rengeteg ember

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek