Tech

Jön a Facebookra egy új funkció, aminek nagy sikere lehet

A Facebook már teszteli azon újítását, amivel a felhasználók zeneszámokat adhatnak hozzá a közösségi oldalra feltöltött fotós és videós posztjaikhoz. A cég korábban már elhintette, hogy dolgozik egy ilyesmi funkción, de akkor még úgy lehetett tudni, hogy csak a 24 óra után eltűnő posztokban, a Storiesban lesz elérhető ilyen lehetőség, ám mint most kiderül, hogy a Hírfolyamban landoló tartalmaknál is.

A felhasználónak a szokásos módon fotót/videót kell készítenie, de a Facebook app kameráján keresztül.

Utána a matricákat jelző ikon alatt találja majd a zenés matricát (a helyszín, időpont, szavazás létrehozása gombok közt), amivel egy meghatározott listából választhat zenei aláfestést a tartalmának. A hírfolyamba kerülő poszton egy címkén a szám címe és előadója is megjelenik majd.

A Facebook termékdizájnere szerint a zenés aláfestés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kifejezőbbé tegyék posztjaikat, és még jobban átadható legyen aktuális hangulatuk. A fejlesztést egyelőre szűk kör éri el, de mivel globálisan indították el, ezért az Egyesült Államokon kívül élők is találkozhatnak vele, akár mi is az elkövetkező napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik