Tech esport

Ez volt a sokadik, mégis példátlan a hétvégi floridai mészárlás

Ahogy az online gaming egyre népszerűbbé válik, úgy igyekszik egyre több gyártó megversenyeztetni a saját felhasználóit, sokszor komoly pénzösszegekért. Így tett az EA Games is, amelynek Madden Championship Series játéksorozatán történt a lövöldözés a hétvégén - a legelső olyan, amit e-sport tornán követtek el. Hárman vesztették életüket, köztük a támadó is, aki a tavalyi verseny győztese volt.

Komoly árat fizetett az, aki legyőzte az idei Madden Championship Series amerikai focis videojáték-bajnokság tavalyi győztesét: a a 24 éves David Katz ugyanis a Los Angeles Times szerint a vereség után tüzet nyitott, megölte ellenfelét, és egy másik versenyzőt, valamint kilenc másikat megsebesített. Katz is életét vesztette a helyszínen. Az eset megrendítő, az egyik élő közvetítésben még látni lehet, ahogy az egyik áldozat boldogan mosolyog, és élvezi a játékot.

Azonosították a floridai lövöldözőt
David Katz maga is részt vett a videojáték-versenyen, ahol lövöldözni kezdett.

Az EA Madden Championship Series még igencsak gyerekcipőben jár, nem annyira kiforrott, mint a tradicionális esport többi képviselője, például a League of Legends vagy a Counter-Strike: Global Offensive. A nézőközönség és a résztvevők száma sem olyan nagy, mint ezeken a versenyeken, mégis szépen jön fel, és sok egyediséget mutat a többi játékhoz képest.

A legfontosabb különbség például az, hogy a játékfeltételek nem ugyanolyanok a verseny egészében, amire a legtöbb esportban nagyon figyelnek: itt három tematikus, különböző játékmóddal és formátummal operáló elődöntő van, majd ezeknek három helyezettje, és a legtöbb pontot gyűjtő hat játékos vehet részt a döntőn, amelyre külön kvalifikáció is van. A 2018-2019-es szezon az NFL-lel párhuzamosan fut, és jelenleg még az online kvalifikációs köröknél tart.

A Madden Bowl döntőjét április 20-án játsszák, ez a kompetitív Madden saját verziója a Super Bowl-ra.

Összesen 16 játékos vesz majd részt a döntőn, ahol összesen 200 ezer dollárt osztanak szét. Az egész verseny pénzdíjai egyébként összesen több mint 1,25 millió dollárnyira, azaz majdnem 350 millió forintra rúgnak. A lövöldözés az egyik elődöntőn történt, amit Madden Classicnak hívnak. A bajnokság következő állomása szeptember 1-jén kezdődik Dulles-ben, Virgina államban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik