Tech

A 24.hu szerzője lett az év információbiztonsági újságírója

A 2004-ben alapított Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület minden évben odaítéli egy magyar újságírónak Az év információbiztonsági újságírója díjat, amit 2018-ben a 24.hu szerzője, a Tech és Mobil rovat tagja, Dömös Zsuzsanna vehetett át az egyesület rendezvényén.

Fotó: Marjai János / 24.hu

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület célja, hogy növeljék az információs társadalom biztonságát, elősegítsék az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését, az információvédelmi tudatosság növelését, illetve egy olyan szakmai műhely biztosítása, ahol az információbiztonsági szakemberek rendszeresen találkozhatnak és kicserélhetik tapasztalataikat.

Az idén tizenharmadik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Dömös Zsuzsanna a 24.hu újságírója kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.” – olvasható az egyesület közleményében.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Dömös Zsuzsanna 2013-ban végzett a Kaposvári Egyetem Kommunikáció és Média szakán nyomtatott sajtó, elektronikus média szakirányon. Öt éve publikál külsős cikkíróként a PC Guru magazinban, szabadúszó szövegíróként több cégnek is dolgozott. Tech újságírással a HWSW Informatikai Hírmagazinnál kezdett foglalkozni gyakornokként, majd töltött másfél évet az Origo Techbázis rovatánál teljes idős újságíróként. Egy éve a 24.hu tech és mobil rovatának tagja. Főbb érdeklődési területei a kiberbiztonság, az álhírek problémája, a közösségi média, a technológia társadalomra gyakorolt hatásai.

A Hétpecsét Egyesület fórumán „Lájkokból politikai fegyver – avagy miért is ijesztő a Facebook adatbotránya?” címmel tartott előadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik