Tech

Van egy jó hírünk azoknak, akik nem szeretnek fizetni a zenéért

A Spotify kellemes újításokkal kedveskedik az ingyenes csomag felhasználóinak, elérhetővé tették új mobil appjukat, ami nem csak új dizájnt kapott, de pár olyan funkciót is elérhetővé tettek, amik már közelítenek a prémium csomag nyújtotta kiváltságokhoz. Utóbbiak közé tartozik a lejátszási listák készítésének lehetősége, egy új, adatfelhasználást hatékonyabbá tevő mód, illetve többféle kezelési lehetőség. Természetesen a reklámok megmaradtak.

Az új, ingyenes app 15 személyre szabott, de a Spotify által összeállított lejátszási listához ad hozzáférést (köztük a Discover Weekly-t), ami 750 dalt, azaz közel 40 órányi zenét jelent. Ezeket bármilyen sorrendben lejátszhatjuk, de a saját összeállított listákat továbbra is csak véletlenszerűen dobálja be nekünk az app.

Elindítottak egy új „low data” módot, amivel az app által zabált adatmennyiség 75 százalékkal csökkenthető, de még mindig nem érhető el az offline mód, ami a fizetősöknek.

Az is feltűnhet az ingyenes szolgáltatás felhasználóinak, hogy a kezelőfelület alján található gombok is megváltoztak, mostanra négy gomb: a kezdőképernyő, a keresés, a saját könyvtár, és a prémium opciók érhetőek el. Eltűnt a böngészésnek és a rádiónak dedikált gomb, de persze ettől függetlenül a funkciók megmaradtak az appon belül.

A funkciók bővítésével a cég célja egyben az is, hogy minél vonzóbbá tegye a felhasználók szemében a prémium csomagot. Az ingyenes változatot 90 millióan használják, a Premium felhasználók 60 százaléka pedig az ingyenes verzió aktív használata után tért át a fizetősre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik