Tech

Jönnek az androidok, és mindent felforgatnak

Május 25-én kerül a boltokba az idei év egyik legígéretesebb videojátéka, a Detroit: Become Human, ami a nem túl távoli jövőbe kalauzolja a játékost, a címadó Detroitba, ahol már teljesen hétköznapi dolog az androidok jelenléte: tisztán tartják az utcákat, bébiszitterkednek és öregekre vigyáznak, szerelnek és rendet tesznek a ház körül, sőt ott vannak a rendőrség soraiban is.

A Quantic Dream alkotása a Szárnyas fejvadász, és a Westworld világát ötvözi, ráadásul itt is megtörténik az elkerülhetetlen: a gépek öntudatra ébrednek, és szembeszállnak alkotójukkal, az emberrel.

A felütés hiába tűnik sablonosnak, a sokszor feldolgozott témát egyedivé teszi, hogy ezúttal nem pusztán nézői, hanem aktív résztvevői és alakítói leszünk a történetnek. A történet során három szereplőirányítására lesz lehetőség, és a játékhoz érkezett legújabb előzetesek, most ezeket a karaktereket helyezik a középpontba.

Connor (típusszám: RK800) feladata, hogy a rendőrséget segítse. A rendvédelem számára készített androidba speciális szociális kiegészítés került, aminek hála más típusoknál könnyebben tud elvegyülni az emberek között és beilleszkedni. Különleges tulajdonsága továbbá, hogy képes rekonstruálni a múltat, illetve elemezni tudja a nyomokat. Connor akkor került a rendőrséghez, mikor a gyártó CyberLife tudomást szerzett az első abnormálisan viselkedő androidról.

Markus (típusszám: RK200) a lebénult festő, Carl Manfred mellé lett beosztva segítőnek, a kapcsolatuk pedig barátsággá érett. Carl megtanítja Markust festeni, bevezeti a zene és az irodalom világába. Mindez nem marad eredmény nélkül, hiszen az RK200-as modellből válik a gépek forradalmának vezére, és rajta múlik, hogy a „fajtája” elnyeri-e a szabadságát.

Kara (típusszám: AX400) háztartási android, akit a takarítás és főzés mellett gyermekfelügyeletre terveztek. Kara egy munkanélküli férfi mellé kerül, aki kislányával, Alice-szel él együtt. Munkája során az android ráeszmél, hogy sem a kislány, sem ő nincsenek biztonságban, ezért a programját felülírva megszökteti a kislányt.

Jön a Szárnyas fejvadász és a Westworld szerelemgyereke
A Detroit: Become Human miatt már nem bánnánk, ha 2018 lenne!

A tavalyi Paris Game Week során mi már kipróbáltuk a programot, és próbakör után a Detroit: Become Human azonnal a várólistánk tetejére ugrott, sőt a tapasztalatainkat összegző cikkünk végén konkrétan azt írtuk, hogy a franciáknál olyasmi készül, amiért érdemes lehet beruházni egy PlayStation 4-re – a játék 2018 ugyanis csak a Sony konzoljára lesz elérhető, ráadásul a program magyar felirattal kerül forgalomba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik