Tech

Öntisztító billentyűzetet védett le az Apple

Használjunk akár laptopot, notebookot, vagy otthoni számítógépet, mindenkinek ismerős az a probléma, hogy egy idő után gusztustalanná válik a billentyűzet. Apró kiflimorzsák, furcsa cseppek és még sok más (annyira nem is) megmagyarázhatatlan anyag találja meg útját a billentyűk közé, ez ellen pedig sokat nem tudunk tenni, csak a takarítás marad.

Az Apple 2016-ban gondolt egy nagyot, és szabadalmat védetett le egy olyan billentyűzetre, ami önmagát tisztítaná. Ennek megvalósítására több ötletet is említenek, köztük kacifántosabbakat és kreatívakat egyaránt. Az egyik ötlet egy olyan légnyomáson alapuló fejlesztés, ami kifújná a morzsákat, folyadékot és más nem kívánt anyagokat a MacBook billentyűi közül.

Egy „őrző rendszert” is említenek a kérvényben, ami a billentyűk és a fő hardverek közt helyezkedne el, kefékkel és különféle törlő eszközökkel iktatná ki a morzsákat, megakadályozva, hogy azok bejuthassanak a fontos belső alkatrészekig.

Persze már csak ezeket olvasva is felhúzhatjuk a szemöldökünket, és érdemes megjegyezni, hogy mivel szabadalomról van szó, nincs garancia arra, hogy láthatjuk valódi termékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik