Tech

14 éves gonosz poénon röhög az internet

Egy jó vicc nem öregszik – ezt bizonyítja az is, hogy az internetet épp most járja körbe egy olyan poén, ami eredetileg még 2004-ben viccelte meg azokat, akik megvásárolták a The Bard’s Tale névre hallgató videojátékot. Az inXile Entertainment fejlesztésében készült program egy kaland- és szerepjáték hibrid, a The Legend of Zelda-részek mintájára, azzal a jópofa csavarral, hogy a játéknak meglehetősen egyedi a humora, és a hasonló videojátékok paródiája is egyben.

Forrás: inXile Enternatiment

A sajátos, folyton fricskákat dobó humor azonban nemcsak magában a játékban volt tetten érhető, de már a játék lemezén is. A 14 éves poént egy Twitter-felhasználó vette észre és tette fel az internetre, és lényegében egyetlen sorról van szó, amit a CD-lemez felső oldalára nyomtattak:

Ha egy igazán nyugtalanító képet akarsz… fordítsd meg a lemezt”

A CD adatokat tartalmazó oldala ugyebár tükröződik, megfordítva az ember arca köszön vissza, és máris betalál az olcsó, de mégis vicces poén, amit sokan biztos már a játék megjelenésekor is észrevettek, de az alkotók sajátos humora csak 14 év után kapott komolyabb visszhangot.

A Twitterre egyébként a játék PlayStation 2-es változatának lemeze került fel, de a beégetős poént nemcsak a Sony konzoljával játszók kapták meg, a videojátékos tényeket és egyéb érdekes infókat listázó VGFacts oldal szerint a felirat megtalálható az Xbox-os és a PC-s verzió lemezén is. Ha valakinek még megvan a játék a gyűjteményében, az akár maga is meggyőződhet róla.

Nyitó illusztráció: ThinkStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik