Őrület: jön a feltekerhető tévé!

A készülék kikapcsoláskor nemcsak elsötétül, de szépen fel is tekeri magát.
Kapcsolódó cikkek

Néhány évvel ezelőtt az LG már bemutatott egy olyan 18 colos képernyő prototípust, ami hajlítható volt, sőt akár fel is lehetett tekerni, méghozzá anélkül, hogy a kijelzőnek bármi baja esett volna. A dél-koreai gyártó azóta nem nagyon villogott hasonló megoldással, de ez nem azt jelenti, hogy nem fejlesztik tovább a technológiát, hiszen a Las Vegasban január 9-én kezdődő CES-en mutatják be a legújabb verziót, ami már 65 col képátmérőjű, ami azt jelenti, hogy az LG lényegében megvalósította a feltekerhető tévét.

Forrás: LG

A futurisztikus kijelző ráadásul OLED-technológia, és az aktuális trendeknek megfelelően képes a 4K-s felbontás megjelenítésére.

Hogy pontosan mire jó egy felgöngyölhető képernyő, az persze egyelőre kérdéses, bár kétségtelen, hogy minden nappaliban elég menőn mutatna, ha a tévé bekapcsolását nem az jelentené, hogy felvillan a korábban sötét képernyő, hanem egy kijelző emelkedne ki a szekrényből.

Forrás: LG

Azon persze még senkinek nem kell tipródni, hogy miből vesz ilyen készüléket, hiszen a 65 colos képernyő egyelőre csak prototípus, nem kereskedelmi forgalomba szánja az LG, csupán erődemonstráció (akárcsak a 8K-s kijelzőjük), hogy hol tart manapság a gyártó által egyre inkább preferált OLED-technológia.

A szemünk előtt zajlik a tévék csendes forradalma
Legalább akkora előrelépésnek vagyunk tanúi, mint amikor a folyadékkristály leváltotta a katódcsöves tévéket.