Tech

Korlátlanul facebookozhatnak a telekomosok az ünnepek alatt

Tavaly a karácsonyi ünnepek alatt 30 százalékkal többet mobilneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban, derült ki az eNET és a Telekom tavaly karácsonyi, a felnőtt internetezők körében végzett felméréséből. A szolgáltató szerint idén ennél is intenzívebben fog nőni a mobilnet forgalom annak köszönhetően, hogy az ügyfelek közül egyre többen váltanak a korlátlan csomagokra, de a szolgáltató is indít egy akciót, ami ezt szorgalmazza.

December 24. 00:00 és 2017.12.26. 24:00 között a Telekom azon szerződéses és feltöltőkártyás lakossági és üzleti ügyfelei, akiknek van felhasználható mobilnet egyenlegük, úgy használhatják a Facebook és Instagram közösségi alkalmazásokat, hogy az nem fogja csökkenti az adatkeretüket.

A szolgáltató közleményében megjegyzi, hogy az adatforgalmi kinullázás nem vonatkozik a fenti alkalmazásokon keresztül elérhető, vagy azokba beágyazott videoforgalmakra.

MÁR NEM TELEFONÁLUNK, INKÁBB ÍRUNK

A kutatás többi részéből fény derül arra is, hogyan is állunk ma már ünnepek alatt a kommunikációval. A szeretteinkkel, barátainkkal történő kapcsolattartásban a mobilhívás (70%)  és a chat (42%) dominál ebben az időszakban, SMS-t és e-mailt csak tízből három válaszadó szokott küldeni.

A vezetékes telefonálás ebben az esetben is egyre kevésbé jellemző (25%), helyét lassan átveszi az internetes telefonálás, melyet már 21 százalék használ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik