Tech
Close up of beautiful young hipster woman's hands holding mobile smart phone with hot coffee cup at cafe shop, female using cell telephone with blank copy space screen for your advertising text message. vintage color tone

Korlátlanul facebookozhatnak a telekomosok az ünnepek alatt

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 12. 14. 12:33

Tavaly a karácsonyi ünnepek alatt 30 százalékkal többet mobilneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban, derült ki az eNET és a Telekom tavaly karácsonyi, a felnőtt internetezők körében végzett felméréséből. A szolgáltató szerint idén ennél is intenzívebben fog nőni a mobilnet forgalom annak köszönhetően, hogy az ügyfelek közül egyre többen váltanak a korlátlan csomagokra, de a szolgáltató is indít egy akciót, ami ezt szorgalmazza.

December 24. 00:00 és 2017.12.26. 24:00 között a Telekom azon szerződéses és feltöltőkártyás lakossági és üzleti ügyfelei, akiknek van felhasználható mobilnet egyenlegük, úgy használhatják a Facebook és Instagram közösségi alkalmazásokat, hogy az nem fogja csökkenti az adatkeretüket.

A szolgáltató közleményében megjegyzi, hogy az adatforgalmi kinullázás nem vonatkozik a fenti alkalmazásokon keresztül elérhető, vagy azokba beágyazott videoforgalmakra.

MÁR NEM TELEFONÁLUNK, INKÁBB ÍRUNK

A kutatás többi részéből fény derül arra is, hogyan is állunk ma már ünnepek alatt a kommunikációval. A szeretteinkkel, barátainkkal történő kapcsolattartásban a mobilhívás (70%)  és a chat (42%) dominál ebben az időszakban, SMS-t és e-mailt csak tízből három válaszadó szokott küldeni.

A vezetékes telefonálás ebben az esetben is egyre kevésbé jellemző (25%), helyét lassan átveszi az internetes telefonálás, melyet már 21 százalék használ.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.