Tech

Pisire jön a reklám az okospiszoárból

Az ember már sehol nincs biztonságban a különféle szolgáltatásokat kínáló reklámoktól, és a régmúlté már az is, hogy privátszférának számít az a hely, ahová a király is egyedül jár.

Egy toalettekkel foglalkozó holland startup olyan okospiszoárokat árul, amik hirdetéseket jelenítenek meg használat közben, ráadásul nem időszakosan, vagy véletlenszerűen, hanem éppen akkor, amikor valaki aktívan igénybe veszi azokat.

Ehhez természetesen érzékelők sokaságát építették beléjük.

A Mr.Friendly nevű cég meg is magyarázza weboldalán, hogy miért rejtőzik hatalmas potenciál ebben a hirdetési felületben.

„Aki úgy dönt, hogy a piszoár elé áll, egy ideig biztos nem megy el onnan. A Mr. Friendly 40 másodpercet garantál a férfiak figyelméből.”

Forrás: Mr. Friendly

A hirdetések egy beépített kijelzőn jelennek meg, és a Mr.Friendly-nek még egy felhős irányítóközpontja is van, amin keresztül az ügyfelek messziről kezelhetik a termékmegjelenítéseket. Többek közt edzőtermekbe, bevásárlóközpontokba ajánlják használatukat, és a reklámok mellett akár állásajánlatokat is lehet rajtuk közvetíteni.

Még inkább megértjük a piszoár zsenialitását, ha tovább olvassuk a startup magyarázatát.

A Mr. Friendly tisztában van annak jelentőségével, hogy akkor kell utat találni a kommunikációra, amikor az emberek a legnyitottabbak az információk befogadására. A legjobb alkalom, amikor nem tudnak elmenekülni, vagy mást csinálni közben, csak az üzenetre fókuszálni. Ilyen nagyon ritkán történik, főleg a mai rohanó világban.”

Azt azért érdemes hozzátenni, a cég által „okospiszoárnak” nevezett termék nehezen szolgál rá az „okos” jelzőre, mert az ember képébe reklámot nyomó eszköznél olyan hasznosabb dolgokra is lehetne használni a technológiát, mint mondjuk az öntisztító, szagtalanító, vízhasználatot optimalizáló toalettek, amik még a bolygónkat is előrébb vihetnék.

Bill Gates például ilyenben gondolkodik nanomembrán toalettjével, ami a vizeletet különválasztja a széklettől: előbbit takarításra és locsolásra alkalmas vízzé,  utóbbit pedig hamuvá és energiává alakítja.

Vitát robbantott a Bill Gates támogatta szupervécé
A fórumozók szerint több probléma is van a bemutatott a high-tech vécével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik