Tech

Ez lesz a kockák kedvenc zenei videója idén

A Wellhello koncertes rövidfilmjében keveredik a magyar valóság a DOOM, a GTA, és a Mortal Kombat világával.

A Wellhello APUVEDDMEG című klipjének láttán még azon játékrajongók is elismerően csettintenek, akik amúgy nem kedvelik Fluorék zenéjét, hiszen a 8-bites érát visszaidéző képi világ percek alatt meglágyítja a kockák szívét nosztalgiájával.

Az őszi, hatodik teltházas Park-koncerthez készült most egy rövid videó, amiben nemcsak élő felvételeket láthatunk a buliról, de az első felében tömény vizuális pixelorgiában részesülünk, miközben egy agyament történetet látunk kibontakozni.

A sztori szerint a koncertező Fluoréknak ugyanis korántsem egyszerű eljutni a Budapest Parkba. Előtte még leugranak bratyizni a YouTube-videós Nessajjal, aki azt az ördögi tervet eszeli ki, hogy retrójátékokra ráeresztve próbálja bojkottálni a Wellhello két tagját.

Az idő múlásáról megfeledkező Fluort és Diazt beszippantja a pixelvilág, az ajtón kilépve pedig már a GTA-ban találják magukat, ezután a Prince of Persia, a DOOM, a Tetris, a Mario Bros és a Mortal Kombat világán át vezet a megpróbáltatásokkal teli út a rajongókig. A duó végül egy cheat kóddal szabadul ki a virtuális fogságból, majd sárkányháton ereszkedik le a színpadra.

Mihaszna Nyers ep.1. – Wellhello

Wellhello – A sárkány közbelép. Forgatás Nessaj-jal és utómunka a színfalak mögött: íme a Mihaszna Nyers első epizódja 8-) A végleges videoklipet keressétek Youtube-on!zene: Lazerpunkhelyszínek: West Werk Studió, Game Over Budapestfelszerelés: MyActionCam

Közzétette: Mihaszna Film – 2017. november 28.

 

A videojátékos részeket a Mihaszna Film csapata (Nagy Viktor, Lerch Péter) készítette, akik a kreatív ötletek kivitelezésekor a hitelességet tartották szem előtt, ez pedig a végeredményen is látszik. Nemcsak, hogy az eredeti játékok dizájelemeit és pályáit vették alapul, de Fluoréknak a játékbeli karakterek mozgását is le kellett utánozniuk, derül ki a forgatási munkálatokat bemutató rövid werkfilmből, ami alatt stílusosan a hazai retrohullám meghatározó alakja, Lazerpunk Virtual Reality című dala szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik