Tech

Az új iPhone a legtörékenyebb mind közül

Az Apple állítása szerint az iPhone X-et a valaha volt legellenállóbb üveg borítja, de a tesztek szerint a komolyabb becsapódásokkal nem tud megbirkózni. Mióta a jubileumi modell megjelent, azóta számos összehasonlítás és teszt söpört végig a neten azt latolgatva, hogy vajon mit nyújt borsos áráért cserébe a cupertinóiak idei zászlósmodellje.

A mobil- és elektronikai eszközök számára biztonsági megoldásokat kínáló SquareTrade töréstesztje alapján sajnos az iPhone X nem csak az eddigi legdrágább, de a legtörékenyebb almás mobil is.

Az iPhone X-et különféle szögekből dobálták le 1,8 méter magasságból,  és nem teljesített túl jól (igaz, az emberek jellemzően nem ilyen magas zsebből, kézből ejtik ki a mobilt).

Az új modell 90/100-as „törhetőségi” pontszámot ért el, ezzel pedig a Samsung Galaxy S8-nál is törékenyebbnek számít, ami 77/100-as pontszámával vitte eddig a pálmát az idei évben a SquareTrade-nél.

A legkisebb sérülést akkor szenvedte el, amikor egyenesen az oldalára esett, és ugyan az üveg nem repedt meg, de utána az OLED kijelző nem működött megfelelően: az egyik oldalon teljesen zölddé vált. Amikor a hátára vagy az előlappal lefelé érkezett a mobil, számos repedezés keletkezett az üvegen.

A CNET is hasonló eredményekről számolt be, bár ők csak egy méter magasságból dobálták az ezerdolláros készüléket, az már első körben repedt üveggel élte túl az esést, a második körben még súlyosabb lett a helyzet.

A YouTube-on viszont vannak olyan videók is, amelyek szerint nem ennyire rossz a helyzet: a PhoneBuff töréstesztjében semmi látható eredménye nem volt a hátlappal lefelé érkező mobilnak, a sarkára ejtve csak apró karcolások keletkeztek – ám az üveg törését akkor sem tudták elkerülni ők sem, amikor pofával lefelé érkezett a telefon.

Biztos, ami biztos: érdemes a méregdrága telefonra tokot vásárolni, mivel AppleCare+ nélkül csak a kijelző javítása 279 dollárba kóstál, ami majdnem 80 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik