Tech

Ennél furcsább bug még nem volt az iOS-ben

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2017. 11. 07. 08:55

Kicsi, de annál kellemetlenebb hiba csúszott az Apple operációs rendszerének prediktív szövegbeviteli rendszerébe, ami ellehetetleníti a felhasználók számára, hogy gyorsan és olvashatóan írhassanak olyan üzeneteket, amelyekben „I” betű szerepel.
Korábban a témában:

Világszerte döbbenten tapasztalták bizonyos iPhone és Mac-tulajdonosok, hogy eszközüknek meggyűlik a bajuk egy bizonyos betűvel. Nem is akármelyikkel, az „I”-vel. Ez nem csak, hogy az almás cég termékeinek fontos betűje, de az angol nyelvben is az „én” kifejezője, így egy eléggé gyakran használt karakterről van szó. Jellemzően iOS 11.1-et futtató kütyükön észlelték a hibát, de tapasztalták még iOS 10-es eszközökön, illetve páran Macen is.

A felhasználók visszajelzése szerint az érintett készülékeken amikor beírják a betűt, a virtuális billentyűzet szoftvere azt automatikus átjavítja nagy „A” és egy plusz szimbólum kombinációjára, vagy egy furcsa unicode karakterre, ami dobozban szereplő kérdőjel formájában jelenik meg.

Ugyan szövegen belül lehetőség van utólag szerkeszteni és átírni a hibásan átalakított kifejezéseket még elküldés előtt, de senkinek nincs kedve folyamatosan javítgatni az autocorrect elbaltázott lépéseit.

Az Apple elismerte a problémát és közölte, hogy már dolgoznak a szoftveres javításon. Addig csak egy dolgot tudnak javasolni: az érintettek lépjenek be a billentyűzet beállításai közé, majd éljenek a szövegcsere opció előnyeivel. Az „I” kifejezés helyettesítőjének állítsák be az „i”-t, és ugyan ezután nyelvtanilag nem lesz helyes a szöveg, de legalább a betű egyezik majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.