Tech

Arcfelismeréses azonosításon dolgozik a Facebook

A Facebook egy olyan arcfelismeréses fejlesztésen dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy a felhasználó saját arcával azonosítsa magát, miután valamilyen oknál fogva nem tud belépni a közösségi oldalra. A funkció használatát nem tennék kötelezővé, és csak azon eszközökkel működne, amelyeken korábban már legalább egyszer bejelentkezett a felhasználó.

A közösségi oldal ezzel egészítené ki biztonsági funkcióit a kétfaktoros azonosítás mellett, így amennyiben a felhasználó nem tudja elvégezni az SMS-es kétfaktoros megerősítést, az arccal való azonosítás egy új opciót jelenthet.

A Facebook kikötötte, hogy a módszert csak fiók visszaállítása esetén tennék elérhetővé, tehát nem általánosságban váltaná ki a jelszavas bejelentkezést.

A teszterek számára elérhető funkció Beállítások alatt található leírása szerint az arcfelismerő rendszer a profilképünkkel, és azokkal a képekkel hasonlítaná össze arcunkat, amelyeken korábban megjelöltek minket.

Mint minden új fejlesztést, eleinte ezt is szűk körben tesztelik, és csak később juttatják el a felhasználók szélesebb bázisához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik