Tech

Magyar fejlesztésű okosóra ment meg a szívinfarktustól

A magyar Medival Evolution Kft. 2013 óta fejleszti és tökéletesíti MAP Health Watch nevű okosóráját, ami a felhasználók javát szolgáló különféle egészségügyi jelentésekhez szükséges adatokat gyűjt. A MAP a Measure, Analyze, Predict, azaz Mérés, Elemzés, Előrejelzés kifejezésekből összeállított mozaikszó, ami a fejlesztők szerint egybefoglalja a mögötte húzódó törekvéseket.

Az eszköz öt orvosi minőségű érzékelőt tartalmaz, így képes adatokat gyűjteni, például a pulzusszám-változás (PPG-érzékelőn keresztül), az elektrodermális aktivitás, a bőrhőmérséklet és valósidejű mozgásváltozásról. A felhasználó életfunkciós adatai folyamatosan rögzítésre kerülnek, amiket a karóra egy biztonságos szerverre továbbít.

Miután ezeket az adatokat a MAP Health Watcher empirikusan tesztelt algoritmusai feldolgozták, a felhasználó rendszeres jelentéseket kaphat egészségéről és életmódjáról, figyelmeztetéseket kaphat az esetleges orvosi vészhelyzetekről, valamint nyomon követheti sporttevékenységeit és alvásának minőségét is, egy okostelefonos appon keresztül.

Az első működő, tajvani partner által gyártott prototípusok már megérkeztek a céghez, az okosórát az október 3-án induló közösségi finanszírozás kampány keretében lehet megrendelni az IndieGogón. További részletek a cég honlapján olvashatók.

A MAP Health Watch kiskereskedelmi ára 450 dollár, de az órák a kampány kezdetén elérhetők lesznek egy speciális “early bird” 295 dolláros áron is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik